AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Αυγ 2015

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου στην "Aegean Regatta 2015"


Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, διοργανωτής για το 2015 της "Aegean Regatta 2015" μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, έφτασε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τον αγώνα και πανέτοιμος πλέον αγωνιστικά και οργανωτικά, προχωράει προς την εκκίνηση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα, αλλά και την υποδοχή περισσότερων από 70 ιστιοπλοϊκών σκαφών με τα πληρώματά τους στη Σάμο.

Η "Aegean Regatta 2015" θα γίνει από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου με εκκίνηση στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, συνεχίζει στο Βαθύ της Σάμου και στο Πυθαγόρειο και ολοκληρώνεται στους Λειψούς.

Διοργανωτές της "Aegean Regatta 2015" είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

H "Aegean Regatta 2015", θα καλυφθεί δημοσιογραφικά με άρθρα, φωτογραφίες και μεταδόσεις video από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο και σκηνές από το νησί μας θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντάς το σαν τουριστικό και αθλητικό προορισμό.

Για την Σάμο ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Δήμο Σάμου, περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

23 Αυγούστου

Υποδοχή σκαφών στο Λιμάνι Βαθέος (πόλη της Σάμου). Οργάνωση, πληροφορίες και διανομή  υλικού.

24 Αυγούστου

12:00 – 16:00 Party κατα μήκος της παραλιακής λεωφόρου στην πόλη της Σάμου με δωρεάν κρασί και μουσική.

18:00 – 21:00 Εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους της πόλης απο τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, με μουσική, κεράσματα και ειδικές τιμές για τα πληρώματα της Aegean Regatta 2015.

20:30 Απονομές επάθλων

21:00 Συρτάκι... με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού σε μία ανθρώπινη αλυσίδα κατα μήκος της παραλιακής Βαθέος.

22:00 Διάφορα events σε όλη την πόλη της Σάμου από τον Σύλλογο Εστίασης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

25 Αυγούστου

Υποδοχή των σκαφών στην Μαρίνα Πυθαγορείου.

20:30 Απονομές επάθλων.

21:00 Τοπικές λιχουδιές και μουσική.

26 Aυγούστου

20:30 Απονομές επάθλων.

21:00 Βραδυά "έκπληξη" στην παραλιακή του Πυθαγορείου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, συμμετέχει αγωνιστικά στην "Aegean Regatta 2015" με τα παρακάτω ιστιοπλοϊκά σκάφη και τα πληρώματά τους:

ΩΚΥΡΡΟΗ
Αξιώτης Γεώργιος
Κυβερνήτης
Άννη Μαρία
Πλήρωμα
Αντωνόπουλος Χρήστος
Πλήρωμα
Βασιλείου Φωτεινή
Πλήρωμα
Καταχιώτης Κωνσταντίνος
Πλήρωμα
Κοντάρας Δημήτριος
Πλήρωμα
Μυλωνάς Χρήστος
Πλήρωμα
Παπαγεωργίου Κυριάκος
Πλήρωμα
Σημάκης Αριστείδης
Πλήρωμα
Τσαμπής Πρόδρομος
Πλήρωμα
Χατζηλιάς Σταμάτιος
Πλήρωμα


ΣΑΜΙΑ
Χρήστου Πυθαγόρας
Κυβερνήτης
Βαλατσός Χρήστος
Πλήρωμα
Σαράντου Βασίλειος
Πλήρωμα
Σαλαμούρης Βασίλειος
Πλήρωμα


ΗΛΕΚΤΡΑ
Καλομοίρης Πέτρος
Κυβερνήτης
Καλομοίρη Ηλέκτρα
Πλήρωμα
Καραπατσούλη Ελένη
Πλήρωμα
Χαΐνης Εμμανουήλ
Πλήρωμα


ΚΟΥΖΙΝΗ
Τσεσμελής Ευάγγελος
Κυβερνήτης
Βογιατζής Θεμιστοκλής
Πλήρωμα
Λιόκαυτος Θωμάς
Πλήρωμα
Λυκουρίνου Ευαγγελία
Πλήρωμα
Πρωτόπαππας Κωνσταντίνος
Πλήρωμα
Στάθης Ανδρέας
Πλήρωμα


ΜΙΛΟΥ
Κάϊλας Μιχαήλ
Κυβερνήτης
Κάϊλα Λούλα
Πλήρωμα
Λιάκος Αθανάσιος
Πλήρωμα
Σίμος Αντώνιος
Πλήρωμα
Horner Neal
Πλήρωμα
Lookmayer Christina
Πλήρωμα


ΣΟΝΙ ΙΙ
Τσουμάκης Εμμανουήλ
Κυβερνήτης
Σαραντίδης Χαρίδημος
Πλήρωμα
Τατούρης Αλέξανδρος
Πλήρωμα


ΓΙΑΝΝΗΣ 25
Κιουλάφας Αλέξανδρος
Κυβερνήτης
Λημνιός Αθανάσιος
Πλήρωμα
Χατζηκυριακού Δήμητρα
Πλήρωμα
Χατζής Δημήτριος
Πλήρωμα


Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου γιορτάζει φέτος 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας η οποία προσέφερε πολλές διακρίσεις σε ναυτικούς αθλητικούς αγώνες καθώς και εκπαίδευση σε μεγάλο αριθμό ενηλίκων και πλέον και ανηλίκων συμπατριωτών μας. Τα 20 χρόνια του ομίλου γιορτάζονται φέτος πανηγυρικά με την διοργάνωση της "Aegean Regatta 2015" η οποία επίσης κλείνει 15 χρόνια ζωής. 

Ο Όμιλος προσκαλεί όλους τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες, αλλά και όλους τους επισκέπτες του νησιού μας, να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν στις πολλές εκδηλώσεις που ο Δήμος Σάμου σχεδίασε ειδικά για αυτή την διοργάνωση και να διασκεδάσουν μαζί με τα εκατοντάδες πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών που συμμετέχουν στην "Aegean Regatta 2015" ώστε να προσφέρουμε αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες μας και να καθιερώσουμε το νησί μας σαν ναυτικό - αθλητικό - τουριστικό κέντρο.

Πληροφορίες για παλαιότερες συμμετοχές του Ν.Ο. Σάμου στην Aegean Regatta" μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ομίλου.

Ο θεσμός της Aegean Regatta

Η "Aegean Regatta" είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001. H διοργάνωση ξεκίνησε έχοντας δύο βασικούς στόχους: 

Αφενός να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους είτε της πρωτεύουσας είτε των νησιών να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μία ευκαιρία ώστε να κερδίσουν τους επισκέπτες τους.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από την Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσας, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το υπουργείο Αιγαίου. Η προσπάθεια αυτή βρήκε υποστηρικτές και τους βασικούς ναυταθλητικούς ομίλους των ακριτικών νησιών, τον Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. της Λέσβου, τον Ναυτικό όμιλο Καρλοβασίου, τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου και τον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Όλοι αυτοί οι φορείς διοργάνωσαν την πρώτη Aegean Regatta και φρόντισαν να την μετατρέψουν σε θεσμό.

H "Aegean Regatta" κλείνει φέτος 15 χρόνια ζωής και εκτός από τον αγωνιστικό της χαρακτήρα, όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε και για τις εξωαγωνιστικές της δραστηριότητες, που πέρα από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τα νησιά – σταθμούς του αγώνα και να έρθουν πιο κοντά με τους κατοίκους.

Η "Aegean Regatta" κατάφερε αυτά τα 15 χρόνια να τονώσει τα ακριτικά νησιά, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.

Μέσα σε αυτά τα δεκαπέντε χρόνια μεγάλωσε μία γενιά ιστιοπλόων η οποία έμαθε ότι μπορεί να ταξιδεύει εύκολα το Αιγαίο, να έχει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες αλλά πάνω απ’ όλα κατάφερε να αναδείξει την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής.


Χορηγοί

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου και η εταιρία Cosmote, η οποία είναι και ο χορηγός των αγώνων, προσφέρουν στους μικρούς ναυταθλητές του Ν.Ο.Σ (σε Optimist και Laser), την εμπειρία της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης με συμμετοχή τους, σε ιστιοπλοϊκή πλεύση με σκάφος το οποίο συμμετέχει στην Aegean Regatta με τα χρώματα της Cosmote, την Τρίτη, 24 Αυγούστου στις 17:00.

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (Ε.Ο.Σ) Σάμου κυκλοφορεί αυτή την περίοδο ειδική συλλεκτική ετικέτα αφιερωμένη στην "Aegean Regatta 2015" για το κρασί του, τις "Ψηλές Κορφές". Θα το βρείτε στις 2 κάβες της Ε.Ο.Σ σε Καρλόβασι και Μαλαγάρι Σάμου. Είναι ένα κρασί με φιάλη που αξίζει να κρατήσετε στην κάβα σας σαν αναμνηστικό της Aegean Regatta. Η συγκεκριμένη έκδοση αυτού του κρασιού θα γίνει σε μόνο 500 φιάλες και προσφέρεται αποκλειστικά για συλλεκτικό και εορταστικό λόγο.

Τα ΕΛ.ΤΑ, έχουν εκδώσει και διαθέτουν γραμματόσημα, κάρτες και φακέλους με θέματα των προορισμών της "Aegean Regatta 2015" και λογότυπα των διοργανωτών του αγώνα. Θα τα βρείτε, εκτός από τα Ταχυδρομεία της χώρας μας και σε ειδικά περίπτερα που θα στηθούν σε Βαθύ και Πυθαγόρειο.