AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουλ 2015

Επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher τουρισμού για ανέργους νέους και στη Σάμο


Περίπου 8.000 άνεργοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα Voucher τουρισμού που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, με θέμα "Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας". Σε αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και νέοι και νέες από τη Σάμο.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά πανελλαδικά σε 1.100 ανέργους αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και σε 6.900 απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τόσο η θεωρητική κατάρτιση, όσο και η πρακτική άσκηση είναι επιδοτούμενη: το εκπαιδευτικό αυτό επίδομα ανέρχεται σε 2.458 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και σε 2.248 ευρώ για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας / Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη της εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ενδεικτικά αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρίνων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών κλπ.

Η δράση αυτή περιλαμβάνει: α) το θεωρητικό μέρος των ωφελουμένων, διάρκειας 80 ωρών και β) την πρακτική άσκηση των ωφελουμένων, η οποία θα είναι διάρκειας 420 ωρών και δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, καθώς και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης των ωφελουμένων πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Δικαίωμα συμμετοχής και επομένως δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών, που θα πρέπει:

* Να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/Τ.Ε.Ι, απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κάτοχος απολυτηρίου Γυμνασίου/Λυκείου/Ι.Ε.Κ).

* Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.

* Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο, όπως επίσης και Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

* Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.


Η υποβολή αίτησης θα γίνεται στο Μ.Ε.Κ/Μεσογειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο, Λυκούργου Λογοθέτη 141, Καρλόβασι, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://insete-training.gr/persons_add.php , μέσω της οποίας θα γίνει η διαχείριση όλων των ενεργειών για την υλοποίηση της δράσης, καθώς και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη συγκεκριμένη πρόσκληση και δράση.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων άρχισε στις 2 Ιουλίου και λήγει στις 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 24.00.

Τα κριτήρια επιλογής είναι:

1. Ηλικία υποψηφίου.

2. Κατοχή τίτλου σπουδών αναγνωρισμένης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.

3. Κατοχή πιστοποιητικού καλής γνώσης ξένης γλώσσας.

4. Κατοχή πιστοποιητικού καλής και μέτριας γνώσης δεύτερης ξένης γλώσσας.

5. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.

6. Συμμετοχή στην αντίστοιχη προηγούμενη δράση.

7. Συνολικό εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Μ.Ε.Κ Α.Ε., στα τηλέφωνα 2273089531 και 2273034108, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.