AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουν 2013

Έκθεση του φωτογράφου Κώστα Βέργα στο Art Space Pythagorion

Το Art Space Pythagorion σε φωτογραφία του Κώστα Βέργα.

Το Art Space Pythagorion φιλοξενεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου την έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Βέργα με τίτλο "Ελλάδα, γιορτές και έθιμα".

Το πρώην Ξενοδοχείο Πυθαγόρας στο Πυθαγόρειο της Σάμου ανακαινίσθηκε πέρυσι ριζικά και μετατράπηκε σε έναν υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο. Ο νέος αυτός χώρος, το Art Space Pythagorion, που βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού, προσφέρει στον επισκέπτη ένα μοναδικό σκηνικό.

Άποψη του Πυθαγορείου, φωτογραφία του Κώστα Βέργα.

Η έκθεση "Ελλάδα, γιορτές και έθιμα" του Κώστα Βέργα έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε γκαλερι και σε χώρους τέχνης. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Σάμο και δίνεται έτσι η ευκαιρία στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού να παρατηρήσουν μέσα από το φακό του ένα οδοιπορικό στη λαϊκή λατρεία και στη θρησκευτική συμπεριφορά των νεοελλήνων μέσα στον κύκλο του χρόνου.


Ο Κώστας Βέργας μας ξεναγεί σε φαινόμενα κοινωνικά και πολιτισμικά, όπως είναι η γιορτή, το πανηγύρι, οι τελετουργίες, τα λαϊκά δρώμενα, οι ευετηρικές ή άλλες εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και γενικώς ό,τι παράγεται και προέρχεται απ' αυτό που χαρακτηρίζουμε ως "λαϊκή μνήμη".